IntentiIle proiectului:
- pastrarea scarii dintre accesul in locuinta din parter si palierul etajului, precum si a spatiului acesteia, cat mai aproape de imaginea initiala: mozaicul turnat, balustrada din fier forjat, usa din stejar natur a accesului, ferestrele si usa in 2 foi de acces in Holul etajului – toate acestea restaurate „in situ”
- asumarea functiunii de „turnanta”a holului de etaj pentru celelalte functiuni adiacente, in care traseul spre noua scara luminata zenital se intersecteaza cu axul care uneste bovindoul Biroului cu vitrina Livingului – adica lumina naturala a celor doua fatade ale casei.
- evidentierea in etaj a suitei celor trei spatii echivalente de la fatada strazii, cu functiuni diferite, dar scaldate in aceeasi lumina generoasa a sudului si legate vizual prin transparenta celor doua glasvanduri realizate identic.
- potentarea vederii din Living spre gradina din spatele curtii, prin inlocuirea ferestrei existente cu o vitrina tip porte-fenetre.
- compartimentarea simpla si clara a noii mansarde, cu functiuni de noapte, prin separarea zonei matrimoniale de cea a copiilor, dar cu mobilarea Holului scarii ca spatiu de contact, de re-intalnire a celor doua zone.
- identificarea acestui nivel ca spatiu mansardat doar prin cateva elemente de tip iconic, precum „cutiile luminoase” ale lucarnelor, cele cateva zone inclinate de plafon si unele elemente de sarpanta pastrate ca „palimpsest”al fostului pod. – o cromatica unitara a celor doua niveluri, dominata de albul anvelopant, la etaj descarcat pe ocrul – gri al parchetului de stejar masiv, iar la mansarda unit cu albul vibrat al parchetului stratificat, intr-o spatialitate calma si luminoasa.