Huet Urban

publice

Argument

Proiectul nostru este propunerea din cadrul concursului “Huet Urban”, concurs care urmarea construirea unei instalatii urbane, care sa raspunda temei generale “Green is Smart”. Se dorea crearea unui spatiu public pentru comunitatea locala si turisti, punct de atractie ce cuprinde componente de natura culturala, turistica si sociala.

Instalatia urbana propusa trebuia sa se integreze in traseul de vizitare a Festivalului Huet Urban, ce cuprinde spatii de ateliere mestesugaresti si ateliere cu copii, zona de relaxare destinata copiilor, zona de expozitie cu vanzare de arta si creatii vestimentare ale tinerilor designeri romani.

Instalatia propusa de noi contine trei piese: pavilionul, fotoliile si scaunele cu lampa, elemente versatile ce pot crea nenumarate scenarii in cadrul festivalului. Pavilionul este inspirat din silueta caselor traditionale, dar spre deosebire de ele, el este permeabil. Creaza o scenografie care preia elemente vizuale cunoscute (silueta casei, amenajarea burgheza) si le reinterpreteaza. Casa se dematerializeaza, tectonicul se transforma in vegetal, burghezul ramane. Versatilul este sustinut prin ansamblul realizat din OSB. Acelasi modul poate fi mutat, sucit, invartit, repozitionat in functie de dorintele oamenilor. Un cadru la care oamenii sunt invitati sa participe si sa contribui, sa il modeleze, este un cadru mult mai prietenos si mai putin rigid. Astfel dispar barierele intre participant si amenajare, participantul devine organizator.  Ansamblul de scaun+lampa s-a dezvoltat de la ideea de axa, zona protejata de lumina, scenografie in care fiecare devine actor si are un reflector indreptat spre el.

  • descriereInstalatie Urbana
Share